Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP Low FODMAP -resepti – pizza hyvillä täytteillä Onko low FODMAP -ruokavaliosi herättänyt sinussa pizzan himon? Muutamien yksinkertaisten vaiheiden kautta voit nauttia rapeasta ja maukkaasta pizzasta silloin haluat. Kokeile tätä reseptiä, jos haluat nauttia hyvää pizzaa maukkailla FODMAP-täytteillä! Tällä ohjeella valmistat yhden ison pizzan, josta riittää myös jaettavaksi. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat Pohja 15 g hiivaa4 dl vettä1 muna1 rkl rypsiöljyä1 dl maissijauhoja1 dl riisijauhoja1¾ dl tattarijauhoja50 g perunajauhoja1 tl suolaa½ rkl HUSK kuitujauhetta Ehdotukset täytteeksi Tomaattipyreettä1 pussi juustoraastetta Kalkkunaa / grillattua kanaa Oliiveja Aurinkokuivattuja tomaatteja Tomaatteja Rucolaa täytteeksi paistamisen jälkeen Oreganoa Suolaa Pippuria Tee näin: Sekoita pohjan kaikki ainekset yhteen kulhossa ja anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 245 asteeseen Kauli taikina leivinpaperin päällä ja aseta uunipellille. Lisää hieman jauhoja, jos taikina on liian tahmea käsiteltäväksi. Koeta saada pohjasta mahdollisimman ohut. Levitä tomaattipyree ja noin puolet juustosta pohjalle. Lisää haluamasi täytteet sekä loput juustosta, pippuri ja oregano pinnalle. Paista pizzaa, kunnes juusto on sulanut ja väriltään kullanruskea. Noin 12-15 minuuttia Ota pizza pois uunista ja viimeistele rucolalla. Ruokaohje laadittu yhteistyössä @Magiskmat.nu – Johanna Håkanssonin kanssa Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: