Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP FODMAP-resepti: Gluteeniton piirakka Tämä herkullinen ja gluteeniton FODMAP-piirakka on myös täysin laktoositon. Nopeasti valmistuva gluteeniton piirakka on erinomainen esimerkiksi yllätysvieraiden saapuessa. Tämä piirakka sisältää myös vatsalle lempeää HUSK Tasapainoa vatsalle Classic -kuitua. Husk sisältää psylliuminsiemenkuorta, joka edistää normaalia ruoansulatusta ja suoliston toimintaa sekä auttaa säännöllistämään suoliston toimintaa. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat Piirakkapohja 2,5 dl riisijauhoa2 tl leivinjauhetta80 ml ananasmehua (säilykepurkista)¾ dl kookosöljyä, maustamaton (tai halutessasi maustettu)1 dl ruokosokeria1 tl HUSK Tasapainoa vatsalle Classic-kuitua Ananastäyte 2 dl Crème Fraîche, laktoositon1 dl ruokosokeria1 ripaus vaniljajauhetta500 g purkki ananasta1 kananmuna Tarjoiluun Laktoositonta jäätelöä tai laktoositonta kuohukermaa tai vispautuvaa kauravalmistetta Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita kaikki taikinaan kuuluvat aineosat yhteen sauvasekoittimella. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm) ja painele taikina tasaisesti vuokaan sormilla. Sekoita täytteen aineosat huolellisesti yhteen. Kaada ananastäyte vuokaan piirakkapohjan päälle ja laita piirakka uuniin 40 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi laktoosittoman kermavaahdon/vispautuvan kauravalmisteen tai laktoosittoman vaniljajäätelön/kauravalmisteen kanssa. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: