Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP FODMAP-pannukakku muffinivuoissa Nämä FODMAP-pannukakut valmistetaan perinteisen uunipellin sijasta muffinivuoissa. Annoskokoiset pannukakut on helppo pakata mukaan piknikille, välipalaksi kouluun tai jopa kevyeksi lounaaksi. Helpoiten pannukakut valmistuvat ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa vuoissa, mutta näiden puuttuessa myös perinteiset paperiset muffinivuoat käyvät. Jos keittiöstä ei löydy lainkaan muffinivuokia, niin tämän herkun valmistaa hätätapauksessa jopa pienessä uunivuoassa. FODMAP-pannukakut maistuvat yhtä hyvinä niin lämpiminä kuin jäähtyneenä. Herkutteluhetken viimeistelee esimerkiksi puolukat, marjat tai muut mieleisesi lisukkeet. Tällä ohjeella valmistat 6 muffinivuokaan valmistettavaa pannukakkua. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat FODMAP-pannukakku 3 munaa2,5 dl mieleistäsi maitoa/kaurajuomaa1 dl kaurajauhoa½ dl maissijauhoa½ tl HUSK-ravintokuitua1 tl leivinjauhetta1 hyppysellinen suolaa1 ripaus vaniljajauhetta (valinnainen) Tarjoiluun puolukoita (vaihtoehtoisesti mieleistäsi hilloa tai tuoreita marjoja) Margariinia tai rypsiöljyä vuoan voiteluun Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen Sekoita kaikki kuivat aineosat keskenään. Lisää joukkoon maito/kaurajuoma ja munat, ja sekoita kunnes koostumus on tasainen. Voitele muffinivuoat ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pannukakut ovat kauniin kullanvärisiä. Pannukakku lässähtää jäähtyessään, mutta maku pysyy yhtä hyvänä. Tarjoillaan puolukoiden kanssa. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: