Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP FODMAP-kasviskeitto Kesäkurpitsasta valmistettu kasviskeitto on herkullinen ruoka, joka sopii niin lounaaksi, alkuruoaksi kuin päivälliseksi. Koska keitto ei sisällä sipulia tai valkosipulia (ainoastaan valkosipuliöljyä), saat siihen makua yrteistä ja muista mausteista. Lisäämällä juuri ennen tarjoilua 1 teelusikallisen HUSK Tasapainoa vatsalle Classic -jauhetta kevyt keitto muuttuu todelliseksi kuitupommiksi. HUSK sisältää psylliuminsiemenkuitua, joka edistää normaalia ruoansulatusta ja suoliston normaalia toimintaa sekä auttaa säännöllistämään suoliston toimintaa. Jos pelkkä keitto tuntuu liian pieneltä annokselta, suosittelemme tarjoilemaan sen rinnalla gluteenitonta näkkileipää. Tällä ohjeella valmistat 4 annosta. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat FODMAP-kasviskeitto 2 vihersipulia (vihreä osa)2 kesäkurpitsaa½ dl raastettua parmesaanijuustoa4 rkl valkosipuliöljyä (saatavana hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista, mutta myös tavallinen oliivi- tai rypsiöljy käy)1 dl laktoositonta ruokakermaa tai kauravalmistetta1 nippu hienonnettua persiljaa (vaihtoehtoisesti kuivattua persiljaa noin 2 tl)1 nippu hienonnettua basilikaa (vaihtoehtoisesti kuivattua basilikaa noin 2 tl)1 rkl kuivattua karhunlaukkaa (esim. Santa Maria, voidaan tarvittaessa korvata tuoreella tai kuivatulla ruohosipulilla)8 dl vettä Suolaa Pippuria Valkopippuria½ dl pinjansiemeniä koristeeksi1 tl HUSK Tasapainoa vatsalle Classic -kuitujauhetta Tee näin: Höylää tai leikkaa kesäkurpitsa pienempiin paloihin. Hienonna vihersipuli. Säästä muutama kesäkurpitsanpala koristeluun. Kypsennä kesäkurpitsa ja vihersipuli valkosipuliöljyssä (tai tavallisessa). Käytä valmistukseen kattilaa. Lisää joukkoon basilika, persilja, karhunlaukka ja vesi. Anna keiton valmistua matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sillä aikaa kun keitto valmistuu, voit paistaa jäljelle jääneet kesäkurpitsan palat paistinpannulla kauniin värisiksi. Lisää pinjansiemenet paistinpannulle muutamaksi minuutiksi paahtumaan. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimen avulla ja lisää joukkoon ruokakerma/kauravalmiste. Anna keiton kypsyä muutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon HUSK Tasapainoa vatsalle Classic -kuitujauhetta ja sekoita tasaiseksi. Käytä koristeluun paahdetut pinjansiemenet ja paistetut kesäkurpitsanpalat. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: