Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP FODMAP-kanapata Tässä resepti hetkessä valmistuvalle FODMAP-kanapadalle. Mahtavan makuinen kanapata maistuu koko perheelle ja sopii myös herkkävatsaisille, sillä tavallinen sipuli ja valkosipuli on korvattu purjosipulin vihreällä osalla. Tarjoile kanapata esimerkiksi riisin, gluteenittoman pastan tai vaikkapa perunan kanssa ja kruunaa annos tuoreella vihersalaatilla. Kanapata muuntuu myös helposti vegepadaksi, kun korvaat kanasuikaleet quorn-paloilla. Tällä reseptillä valmistat 4 annosta. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat FODMAP-kanapata 600 g kanafileetäNippu babypinaattia½ purjosipuli (sipulin vihreä osa sopii FODMAP-ruokavalioon)2 rkl dijonsinappia2 rkl kuivattua rakuunaa2 rkl kanalientä (Touch of Taste -sarjasta löydät sipulittoman ja valkosipulittoman vaihtoehdon)3 dl ruokakermaa, laktoositon tai kauravalmistetta2 dl Crème Fraîchea, laktoositon2 dl valkoviiniä2 rkl hienonnettua persiljaa (tuore, kuiva tai pakastettu)Tilkka soijakastiketta1 tl raastettua sitruunankuorta1 tl sitruunamehua½ tl suolaa½ tl mustapippuria Tee näin: Paista kananfileitä paistinpannulla, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kauniinvärisiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää purjosipuli ja kypsennä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää tämän jälkeen ruokakerma, crème fraîche, valkoviini, dijonsinappi, persilja, rakuuna, pinaatti, kananliemi ja soijakastike. Anna padan kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu sekä mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: