Takaisin Reseptit ja ruokavaliovinkit FODMAP FODMAP FODMAP-broileripyörykät Terveelliset ja vatsaystävälliset FODMAP-broileripyörykät saavat kivan lisämaun pinaatista ja aurinkokuivatuista tomaateista. Pyörykät maistuvat herkullisilta niin vastapaistettuina kuin esimerkiksi seuraavana päivänä lounaalla. Itsetehtyjen pyöryköiden etuna on se, että voit maustaa ne mielesi mukaan. Tee broileripyöryköistä astetta terveellisimpiä lisäämällä valmistusvaiheessa taikinaan 1 teelusikallinen HUSK Tasapainoavatsalle Classic -kuitujauhoa. HUSK sisältää luonnollista psylliuminsiemenkuitua, joka edistää normaalia ruoansulatusta ja suoliston normaalia toimintaa sekä auttaa säännöllistämään suoliston normaalia toimintaa. Tällä ohjeella valmistat noin 18 pyörykkää. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: Ainesosat FODMAP-broileripyörykät 500 g broilerin jauhelihaa1 kananmuna0,75 dl laktoositonta maitoa, kaurajuomaa tai vettä1 tl oreganoa½ tl suolaa½ tl yrttisuolaa ilman sipulia½ tl mustapippuria1 nippu babypinaattia6 aurinkokuivattua tomaattia1 maustemitta valkopippuria1 loraus soijakastiketta1 rkl kanaliemikuution lientä, ilman sipulia ja valkosipulia (esim. Knorr Touch of Taste -sarjan tuotteet)2 rkl gluteenitonta korppujauhoa (voidaan jättää halutessa pois)1 tl HUSK Tasapainoa vatsalle Classic-kuitujauhoa Tee näin: Hienonna babypinaatti ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ohjeen aineosat yhteen kulhossa. Lisää taikinaan HUSK Tasapainoavatsalle Classic -kuitujauhoa. Pyörittele taikinasta pieniä palloja (tai esimerkiksi pihvejä). Kotitekoisten pyöryköiden ei tarvitse olla muodoltaan täydellisiä, sillä taikinaa saattaa olla hankala käsitellä. Käytä pyörittelyssä apuna esimerkiksi lusikkaa. Paista broileripyörykät pannulla keskilämmöllä, kääntele aika-ajoin tasaisen paistotuloksen saavuttamiseksi. Varmista, että pyörykät ovat läpikotaisin kypsiä. Tarjoile broileripyörykät esimerkiksi perunoiden, juuresten, puolukoiden ja salaatin kanssa. Lähetä kaverille: Lähetä Tallenna: Tulosta: